Londonis avaldasid meelt Brexiti vastased (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Londonis avaldasid täna tuhanded inimesed meelt Briti referendumil langetatud otsuse vastu Euroopa Liidust lahkuda, mis on paisanud Ühendkuningriigi poliitilise segaduse ajajärku ja lõhestanud avaliku arvamuse.

Skandeerides «Me armastame sind, EL», lehvitades Euroopa Liidu lippe ning kandes värvilisi plakateid kirjadega nagu «Breverse», «Lahkujate leer valetas» ja «Päästke meie tulevik», marssisid protestijad parlamendihoone poole.

Korraldajate andmeil oli üritusel osalejaid 40 000. Politsei ei ole omapoolset hinnangut andnud.

23. juuni referendumitulemus ajendas EL-i jäämist toetanud peaminister David Cameroni teatama tagasiastumisest. Ühtlasi käivitas see kibeda võitluse konservatiivide juhi koha nimel ja viis kaosesse opositsioonilise Tööpartei, mille liidri Jeremy Corbyni vastu on suur osa erakonnast mässu tõstnud.

«Me võime Brexiti ära hoida, keeldudes tunnistamast referendumit kui lõplikku otsust ning võttes oma näpu enesehävitamise nupult,» ütles protestiaktsiooni üks korraldajaist Keiran MacDermott meeleavalduse Facebooki lehel.

«Ärgem jätkem järgmist põlvkonda saatuse hooleks. Marssigem, protestigem ja peatagem Brexit.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles