NATO idatiib näitas ühtsust (1)

Veronica Anghel, Bukarest
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk- ja Ida-Euroopa riikide liidrid mullu 4. novembril Rumeenia pealinnas Bukarestis Cotroceni palees.
Kesk- ja Ida-Euroopa riikide liidrid mullu 4. novembril Rumeenia pealinnas Bukarestis Cotroceni palees. Foto: Rumeenia presidendi kantselei

Siduvate kokkulepete tõeline väärtus seisneb nende täitmises. Valmisolek ja tähelepanelikkus, millega lepingu üle läbirääkimisi peetakse, on märk dokumendi tseremoniaalsest või tugevast väärtusest. Nende kokkulepete täitmiseks loodud mehhanismid määravad ära selle edu või läbikukkumise.

2015. aasta 4. novembril kohtusid Kesk- ja Ida-Euroopa NATO liikmesriikide liidrid Bukarestis, et leppida kokku ühistes käitumispõhimõtetes Venemaa Föderatsiooniga. Selle kohtumise peamine eesmärk oli rõhutada, et heidutusmeetmed peavad olema tõelised ja nähtavad.

Mitteametlikult idatiiva kohtumiseks nimetatud koosviibimisel võeti vastu ühisdeklaratsioon «Liitlaste solidaarsus ja ühine vastutus». Sellega tugevdasid üheksa liitlast 2014. aastal NATO Walesi tippkohtumisel antud lubadusi, rõhutades kindlaid piirkondlikke muresid. Ühisavalduse edukat täitmist kontrollitakse sel nädalal NATO Varssavi tippkohtumisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles