Iraagis kuulutati välja kolmepäevane lein

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraaklased kandmas Bagdadi rünnakus hukkunu kirstu
Iraaklased kandmas Bagdadi rünnakus hukkunu kirstu Foto: SCANPIX

Iraagi valitsus kuulutas pealinnas Bagdadis toime pandud pommirünnaku, milles hukkus vähemalt 125 ja sai vigastada üle 150 inimese, järgselt välja kolmepäevase leina.

Terroristid detoneerisid Bagdadi Karrada piirkonnas, kus pered ramadaani lõpul al-Hadi ostupiirkonnas ostlemas olid, lõhkeainet täis veoauto, edastab BBC.

Tunnistajate sõnul hukkus mitu perekonda ja osa ohvritest oli nii moonutatud, et nende isikut on raske kindlaks teha.

Vastutuse Bagdadi veretöö eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik.

Iraagi peaminister Haider al-Abadi külastas plahvatuspiirkonda, kus põhiliselt elavad šiiidid, saades jaheda vastuvõtu osaliseks. Peaministri kantselei teatas pärast al-Abadi visiiti, et ohvrite mälestamiseks kuulutatakse välja kolmepäevane lein ning et peaminister mõistab juhtunu tõttu elanike viha.

Peaminister lubas tõhustada Bagdadis julgeolekut, sealhulgas anda julgeolekujõudude käsutusse rohme pommidetektoreid, millega autosid kontrollida.

Iraagi meedia teatel oli möödunud laupäeval enne südaööd aset leidnud pommirünnak sel aastal üks enam ohvreid nõudnutest ja see toimus nädal pärast seda, kui Iraagi armee vallutas Islamiriigi käest tagasi Fallujah`.

Iraagi ametnike sõnul oli plahvatus võimas ja ohvrite tuvastamine võtab aega. Hukkunute seas oli mitu perekonda, olid näiteks isa ja poeg ning ema ja ta kaks tütart.  

Pärast esimest pommiplahvatust leidis Bagdadis šiiitide piirkonnas aset veel teine plahvatus, milles hukkus viis inimest.  Selle plahvatuse eest ei ole keegi vastutust võtnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles