Donald Trumpi Hillary Clintonit pilav meem on pärit neonatsidelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump (vasakul) ja Hillary Clinton
Donald Trump (vasakul) ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump edastas möödunud laupäeval Twitteris demokraatide kandidaati Hillary Clintonit pilava meemi, mis pärineb neonatsidelt.

Trump teates oli viide juutide rahvuslikule sümbolile Taaveti tähele, mida natsirežiimi ajastul pidid juudid kandma kui eraldusmärki, kirjutab Mic Network Inc.

Trumpi sõnum algab lausega «Crooked Hillary, Makes History» ja Hillary Clintoni pildi juures on punast värvi Taaveti täht, mille sees on tekst «Most Corrupt Candidate Ever!» (Kõige korrupeerunum kandidaat üldse). Pildi taustaks on suur hulk dollareid.

Mic leidis, et Donald Trumpi Twitteri sõnum ei olnud esimene, kus Hillary Clintonit pilati, vaid selle avaldas esimesena neonatside ja antisemiitide lehekülg, kuhu see pandi üles umbes üks nädala enne seda kui Trump leiu edastas.

Nüüdseks on Hillary Clintoni kohta käiv meem eemaldatud, kuid otsingumootorite abil siiski leitav.

Arvatakse, et foto failinimi HillHistory jpg. viitab neonatside koodile HH, mis tähendab «Heil Hitler».

Pildi vasakus alumises servas on vesimärk, mis viitab Twitteri kontole, kus regulaarselt edastatakse vägivaldseid ja rassistlikke geopoliitilisi meeme.

Mici teatel eemaldas Trump hiljem nimetatud tviidi, kuid pani uue, milles on Hillary Clintoni pildi kõrval ring, milles on sama tekst «Most Corrupt Candidate Ever!»

Trumpi meeskond ei ole kommenteerinud, miks Trump neonatside loodud meemi edastas.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles