Farage astub UKIPi juhi kohalt tagasi (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juht Nigel Farage teatas täna, et astub partei esimehe kohalt tagasi.

Farage'i sõnul on ta oma kohuse täitnud ning ei suudakski midagi rohkemat teha.

«Ma ei ole kunagi olnud karjääripoliitik ning pole kunagi tahtnud see ka olla. Tunnen nüüd, et olen oma osa täitnud,» teatas mees tänasel pressikonverentsil.

Lisaks teatas Farage, et tahab nüüd oma elu tagasi saada ning alustab sellega kohe.

Farage pidas esimese kõne pärast referendumit. Farage'i sõnul on ta selles veendunud, et Suurbritannia lahkub Euroopa Liidust, kuid mees rõhutas ka, et nüüd on riigil vaja peaministrit, kes britte maha ei müü.

«Ilma UKIPita poleks referendum kunagi toimunud. EList lahkujate poole võit tähendab, et olen saavutanud oma poliitilise ambitsiooni,» ütles Farage ning möönis, et praegu on tal hea meel, et mõtles ümber, kui astus möödunudaastaste parlamendivalimiste järel tagasi. Toona sai UKIP vaid ühe koha.

Uue juhi peaks UKIP valima sügisesel parteikongressil.

Farage avaldas oma tagasiastumisteate järel ka pressiteate:

«Olen otsustanud UKIPI juhi kohalt tagasi astuda. Lahkumise poole võit referendumil tähendab seda, et mu poliitiline eesmärk on täidetud. Tulin sellesse võitlusesse arist, sest tahtsin, et meist saaks suveräänne riik. Karjääripoliitikuks ma saada ei soovinud,» seisis seal.  

«UKIP on heas seisus. Kuigi me nüüd lahkume Euroopa Liidust, on meie väljaastumise tingimused ebaselged. Kui valitsuse poolt on liialt palju tagasilangemist ja Tööpartei paljudest oma valijatest võõrandunud, siis võivad UKIPI parimad päevad veel ees olla.»

Kommentaarid (11)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles