Stoltenberg: Soome ja Rootsi otsustavad ise, mida NATO-lt soovivad (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

Soome ja Rootsi otsustavad ise, missuguseid suhteid nad NATO-ga soovivad, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg täna.

NATO on kutsunud Soome ja Rootsi liidrid alliansi Varssavi tippkohtumise õhtusöögile. Kahepäevane kohtumine algab reedel.

«Soome ja Rootsi on NATO väga head sõbrad. Me kutsume head sõbrad õhtusöögile. Soome ja Rootsi asi on otsustada, kas nad soovivad veel midagi muud. See on vaid õhtusöök,» ütles Stoltenberg Brüsselis ajakirjanike küsimustele vastates.

Reedesest õhtusöögist võtavad osa Soome president Sauli Niinistö ja Rootsi peaminister Stefan Löfven.

«Loomulikult on Soome ja Rootsi tähtsad kõigis Läänemere piirkonna julgeolekut ja stabiilsust puudutavates küsimustes,» sõnas Stoltenberg kutse põhjenduseks.

Norralasest peasekretär kommenteeris ka Vene presidendi Vladimir Putini Soome-visiidil tehtud avaldusi Soome-NATO suhete kohta.

«Soomlased otsustavad oma julgeolekukorralduse üle ise. See on põhimõte, mille on heaks kiitnud nii NATO kui Venemaa,» rõhutas ta.

Stoltenbergi sõnul on NATO-ga liitumise küsimus alliansi ja Soome vaheline asi ja oleks ebaõige, kui see põhjustaks negatiivseid reaktsioone mõnes teises riigis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles