Leadsom: Euroopa Liidu kodanikke ei tohi Suurbritanniast minema ajada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia Konservatiivse Partei juhiks pürgiv Andrea Leadsom.
Suurbritannia Konservatiivse Partei juhiks pürgiv Andrea Leadsom. Foto: SCANPIX

Suurbritannia Konservatiivse Partei uueks juhiks kandideeriva Andrea Leadsomi sõnul on vajalik garanteerida juba Suurbritannias elavate Euroopa Liidu kodanike õigus jääda riiki ka pärast Ühendkuningriigi Euroopa Liidust lahkumist.

Peaministri kõneisik on omakorda öelnud, et Euroopa Liidu kodanike jaoks ei ole oodata kohest olukorra muutust, aga liidust lahkumine toob kaasa keerulisi probleeme, mille lahendamine jääb järgmise peaministri ülesandeks, vahendab BBC.

Leadsom on üks viiest kandidaadist, kes loodab saada uueks Konservatiivse Partei liidriks ja ühtlasi ka Suurbritannia peaministriks pärast David Cameroni tagasiastumist.

Andrea Leadsomi kõrval kandideerivad ka Theresa May, Michael Gove, Stephen Crabb ja Liam Fox. Mitmete hääletuste tulemusena jääb alles kaks kandidaati, kelle vahel saavad valiku langetada kõik partei liikmed. Lõplik tulemus peaks selguma 9. septembriks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles