Albaania peaminister: Euroopa projekti katkestamine oleks vale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania peaminister Edi Rama saabumas Pariisi EL-i ja Lääne-Balkani tippkohtumisele.
Albaania peaminister Edi Rama saabumas Pariisi EL-i ja Lääne-Balkani tippkohtumisele. Foto: NIVIERE/SIPA/NIVIERE/SIPA

Albaania peaminister Edi Rama ütles esmaspäeval Suurbritannia otsuse kohta Euroopa Liidust lahkuda, et Euroopa projekt ei ole vale, vaid vale oleks selle elluviimise peatamine.

"Brexit oli šokk mitte ainult Boris Johnsoni ja tema kaaslaste jaoks, vaid ka Euroopale. Samas näha Londonis tuhandeid inimesi Euroopa nimel meelt avaldamas on väga liigutav. See on õigeaegne meeldetuletus, et Euroopa unistus ei ole läbi," lausus Rama Pariisis EL-i ja Lääne-Balkani tippkohtumise järel ajakirjanikele.

Tema sõnul peab EL edaspidi oma kodanike huve paremini teenima. "Liiga vara on kuulutada kaotatuks lahing sellise Euroopa ülesehitamiseks, millest unistasid Churchill, de Gaulle ja Adenauer," ütles Albaania valitsusjuht.

"Inimesed, kes keskenduvad sellele, mida nad ei taha ja ei ütle meile, mida tuleks teha teisiti, üritavad ära kasutada meeleheidet," lausus Rama.

Albaania peaministri sõnul on Balkani riikide omavahelised suhted paremad kui kunagi varem. "Mõnedel Euroopa liidritel on probleem euroskeptitsismiga, meie oleme endiselt Euroopale ustavad, oleme eurooptimistid," ütles Rama.

Lääne-Balkani tippkohtumist võõrustas Prantsuse president François Hollande ja sellel osalesid ka Saksa kantsler Angela Merkel, EL-i välispoliitikajuht Federica Mogherini, Itaalia välisminister Paolo Gentiloni, Horvaatia peaminister Tihomir Orešković, Sloveenia peaminister Miro Cerar, Albaania peaminister Edi Rama, Montenegro peaminister Milo Đukanović, Serbia peaminister Aleksandar Vučić, Kosovo peaminister Isa Mustafa, Makedoonia peaminister Emil Dimitrijev ning Bosnia ja Hertsegoviina peaminister Denis Zvizdić.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles