Trump kaitses Taaveti tähe tviiti, Clintoni arvates oli see antisemiitlik (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Hillary Clinton
Donald Trump ja Hillary Clinton Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump kaitses tviiti, millega ta möödunud nädalalõpul sotsiaalmeedia ja meedia kihama pani.

Demokraatide kandidaat Hillary Clinton, kelle kohta see tviit käis, nimetas seda antisemiitlikuks, edastab Reuters.

Trump edastas Twitteris pildi Hillary Clintonist, kelle juures oli juutide püha sümbol Taaveti tähti tekstiga «kõige korrupeerunum kandidaat». Pildi taustal olid sajadollarilised rahatähed.

Kampaaniameeskond eemaldas Trumpi Twitteri leheküljelt algselt neonatside foorumist pärit pildi, kuid mõne aja pärast ilmus see pilt tagasi, kuid siis oli Taaveti tähe asemel ring.  

Trump teatas eile, et tegemist ei olnud juutide sümboliga ja ta süüdistas meediat silmakirjalikkuses.

«Ebaõiglane meedia teeb kõik, et näidata Clintoni pildil olnud tähte Taaveti tähe, mitte aga šerifimärgi või tavapärase tähena,» teatas vabariiklane Trump.

Clinton ründas Trumpi Twitteris öeldes, et rassistlikult leheküljelt pärit antisemiitliku sisuga pilt on juba iseenesest häiriv, kuid et seda edastati, siis peaks see valijaid muretsema panema.

Eile edastas Trump avalikusse teate, milles nimetas Hillary Clintoni kriitikat katseks varjata enda ja oma mehe, USA ekspresidendi Bill Clintoni ebaseadulikke äritehinguid. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles