Enesetaputerrorist ründas Indoneesia politseijaoskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Mootorrattal enesetaputerrorist ründas täna väikse Indoneesia linna Solo politseijaoskonda, tappes enda ja vigastades üht politseinikut, lausus politsei kõneisik.

Peale rünnakut andis riigi president Joko Widodo, kes on samuti Solost pärit, korralduse vahistada kõik, kes võivad ründajaga seotud olla.

«Ma palusin politseiülemal leida üles võrgustik ning paljastada enesetapuründaja isik,» sõnas president ajakirjanikele. «Me loodame, et inimesed jäävad viimasel paastupäeval rahulikuks. Pole põhjust olla hirmunud.»

Politsei sõnul lõhkas ründaja pommi kohe, kui oli jõudnud politseijaoskonna valdustesse. Teda takistada üritanud politseinik sai väikseid vigastusi.

Ründaja isik ei ole kindel, kuid luureülem Sutiyoso ütles Metro TV-le, et kahtlustatav ründaja oli ilmselt Islamiriigi toetaja.

Solo on kurikuulus religioosse fundamentalismi poolest. Indoneesia võimud on olnud kõrgendatud valmisolekus pärast seda, kui IS võttis vastutuse neli inimest tapnud rünnaku eest riigi pealinnas Jakartas selle aasta jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles