Netanyahu: Iisraeli ja Keeniat ähvardab mõlemat terrorioht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli president Benjamin Netanyahu kohtumisel Keenia presidendi Uhuru Kenyattaga
Iisraeli president Benjamin Netanyahu kohtumisel Keenia presidendi Uhuru Kenyattaga Foto: HANDOUT/REUTERS

Iisrael ja Keenia peavad tegema käsikäes koostööd võitluses terrorismi vastu, sõnas Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu täna Nairobis.

«Me oleme silmitsi samade väljakutsetega,» sõnas Netanyahu, kes kommenteeris 2013. aastal korraldatud rünnakut Nairobi Westgate'i ostukeskusele.

«Sarnaseid rünnakuid on ka meie riigis korraldatud,» sõnas Netanyahu. «Sellest terrorisminuhtlusest aitab meid kiiremini lahti saada koostöö,» ütles valitsusjuht.

Iisraeli peaminister lubas Keenia pealinnas tihedamat infovahetust ja «otsest abi» elude päästmisel.

Iisraeli ja Aafrika riikide vahel on lähiajaloos valitsenud pinged.

Seoses Iisraeli ja selle naabrite vahel peetud sõdadega 1967.-1973. aastal kutsusid Põhja-Aafrika riigid Sahara-taguseid riike üles Iisraeliga suhteid katkestama. Samuti kahjustasid Iisraeli ja kontinendi vahelisi suhteid juudiriigi toetus apartheidi režiimile Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu saabus eile Ugandasse, et alustada neljapäevast ringreisi Sahara-taguses Aafrikas. Visiidi eesmärgiks on leida Aafrikast uusi kaubanduspartnereid, kuid muu hulgas mälestada ka 40 aasta möödumist pantvangidraamast, milles hukkus Netanyahu vend.

Netanyahu külastab Aafrikat esimese ametisoleva peaministrina pärast Yitzhak Rabini 1994. aasta Casablanca-visiiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles