Rootsi kavatseb NATO kohtumisel tõstatada «pimedate» lennukite teema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalennuk Su-27
Vene sõjalennuk Su-27 Foto: SCANPIX

Rootsi kaitseminister kavatseb reedel algaval NATO tippkohtumisel Varssavis tõstatada nõndanimetatud pimedate lendude ehk transponderita lendamise teema.

«Läänemere kohal toimub tegevus, mis ei ole turvaline ja professionaalne, vaid provokatiivne. Lennatakse teiste lennukite ja laevade lähedal ilma transponderita,» ütles kaitseminister Peter Hultqvist teisipäeval Visbys STT-le.

Rootsi osutab siin eelkõige Venemaale.

«Me peame kuidagi sellele asjale lõpu tegema. Kui juhtub õnnetusi, ei tule see kellelegi kasuks. Sellise provokatiivse käitumise taga on venelased,» lausus Hultqvist.

Pimedad lennukid on pingestanud suhteid Rootsi ja Venemaa vahel varemgi.

Näiteks 2014. aasta detsembris sattusid teineteisele ohtlikult lähedale Vene sõjalennuk ja Kopenhaagenist startinud tsiviillennuk.

Rootsi välisministeerium vestles tollal asjast Venemaa suursaadikuga. Rootsi ütles, et peab juhtunud tõsiseks ja soovib edaspidi selliseid vahejuhtumeid vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles