Independent: Londoni piirkonnas on kasvanud vihakuritegude arv (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brexit.
Brexit. Foto: AFP / Scanpix

Vihakuritegude hulk Londoni piirkonnas on Briti Brexiti-referendumi järel kasvanud, kirjutas kolmapäeval ajaleht Independent.

Enne Euroopa Liidust lahkumist toetava tulemusega lõppenud rahvahääletust anti Londoni metropolipiirkonnas päevas keskmiselt teada 44 vihakuriteost. Pärast hääletust on kuriteoteateid päevas olnud keskmiselt 67.

Londoni politsei andmeil on 24. juuni ja 2. juuli vahelisel ajal neile tehtud kokku 599 vihakuritegu puudutavat avaldust. Suurem osa neist puudutab korrakaitsjate sõnul rassistlikku, solvavat või agressiivset keelekasutust.

Politsei on vihakuritegude kasvu tõttu suurendanud patrullimist Londoni tänavail.

Rassismi ja vihakuritegude lisandumisest pärast Brexiti-hääletust on teatatud ka mjal Suurbritannias. Üks tõsisemaid juhtumeid leidis Independenti teatel aset kohe referendumijärgsel päeval Somerseti krahvkonnas Yeovilis, kus vägivalla ohvriks langes poola mees.

30-aastane mees oli kõndimas tänaval, kui kaks meest ta peatasid ja küsisid, kas ta räägib inglise keelt. Seejärel mehed ründasid teda, ohver vajas haiglaravi ja sai tõenäoliselt eluaegse silmavigastuse.

Avoni ja Somerseti politsei andmeil on seal Brexit-hääletuse järel vihakuritegude arv kahekordistunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles