Saudi kuningas lubas terroristid hävitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Salman.
Saudi Araabia kuningas Salman. Foto: AFP/SCANPIX

Saudi Araabia kuningas Salman kuulutas moslemite püha kuu ramadani lõppu tähistavas kõnes, et ei näita üles halastust nende suhtes, kes meelitavad noori islamiäärmusluse radadele.

«Ründame raudse käega neid, kes on võtnud sihikule meie kalli noorsoo vaimu ja mõtted,» lausus Salman. Ta rõhutas, et riigi üks suurimaid väljakutseid on nimelt ennetada noorte radikaliseerumist.

Enesetapuründajad korraldasid eile kolmes linnas üle riigi samaaegsed plahvatused, sealhulgas püha linna Mediina mošees. Surma sai neli julgeolekutöötajat. Tegu oli esmakordse rünnakuga Mediinale.

«See on üks islamiusu pühamaid paiku – sellist rünnakut ramadani ajal võib võtta märgina otsesest kallaletungist kõigi moslemite vastu üle maailma,» lausus ÜRO inimõigusjuht Zeid Ra'ad al-Hussein. «See on rünnak religiooni enese vastu.»

Toimunu vapustas riigi rahvast laiemalt. «Pommitaja on uskmatu, kes müüs ennast oma religiooni ning riigi vaenlastele,» lausus mõjukas imaam Salah al-Budair.

Keegi pole rünnaku eest vastutust võtnud, kuid peamiselt kahtlustatakse terrorirühmitist Islamiriik (ISIS). 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles