Stoltenberg: NATO tugevdab kaitset ja jätkab läbirääkimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jens Stoltenberg.
Jens Stoltenberg. Foto: AFP/SCANPIX

NATO vajab tugevat kaitset, mis oleks aluseks poliitilistel läbirääkimistel Venemaaga, ütles alliansi peasekretär Jens Stoltenberg teleusutluses.

Euronewsi küsimusele, millise sõnumi saadab Varssavi tippkohtumine Venemaale, vastas ta: «Meie sõnum seisneb selles, et oleme valmis kaitsma kõiki liitlasi ja üheainsagi liitlase ründamine tähendab kogu alliansi ründamist.»

Samas rõhutas peasekretär, et NATO ei taotle vastasseisu.

«Me ei taha uut külma sõda ega võidurelvastumist, me püüdleme edasi poliitiliste läbirääkimiste poole Venemaaga, et vähendada pingeid ja luua paremad suhted,» rõhutas Stoltenberg.

Palvele kommenteerida Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieri hiljutist avaldust, milles too nimetas NATO sõjalise tegevuse suurenemist sõjaõhutamiseks ja relvatäristamiseks, meenutas peasekretär, et kõik 28 NATO liikmesriiki soostusid sõjalise kohaloleku suurendamisega alliansi idatiival ja õppuste sagedasemaks muutmisega.

«28 liikmesriiki olid nõus, et tuleb püüelda läbirääkimiste ja koostöö poole Venemaaga. Ja Saksamaa on mõlemal suunal üks juhtriike,» jätkas Stoltenberg.

«Tugeva kaitse ja läbirääkimiste vahel ei ole mingit vastuolu, praegu me vajame kaitset kui alust läbirääkimisteks Venemaaga,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles