Ameerikas puhkesid protestid politseivägivalla vastu (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alton Sterlingu lähedased meelt avaldamas.
Alton Sterlingu lähedased meelt avaldamas. Foto: AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Louisiana osariigis toimuvad meeleavaldused protestiks avalikkuse ette lekkinud video vastu, kus kaks valgenahalist politseinikku suruvad mustanahalise mehe vastu maad ja lasevad ta maha.

Vahejuhtum toimus eile osariigi pealinnas Baton Rouge`is, kui politseini jõudis teade poe ees relvaga vehkivast ja inimesi ähvardavast mehest. Tunnistajate sõnul kasutati mehe peal enne taserit, misjärel tekkinud rüseluse käigus suruti ta maha ning kõlasid lasud. Samuti olevat olnud kuulda ühe ohvitseri hõiget: «Tal on relv!»

Hilisem lahkamine näitas, et Alton Sterlingu nimeline ohver suri rinnakusse ning selga saadud haavadesse.

Ligi 200 meeleavaldajat blokeerisid lähedased tänavad, ent politsei kolis nad hiljem ümber. Protestijad lubasid uuesti linnavalitsuse ette koguneda.

Viimasel ajal on politseivägivald mustanahaliste suhtes Ameerikas rohkelt kirgi kütnud. Igal aastal toimub riigis rohkem kui 1000 surmaga lõppevat tulistamist mundrikandjate poolt, ebaproportsionaalse osa ohvritest moodustavad just mustad.

Asjasse segatud politseinikud vabastati uurimise ajaks töölt.

Vaata allpool asuvast videost, kuidas nägi välja Sterlingu vahistamine. Sisaldab häirivaid kaadreid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles