Belgia andis Abdeslami abistajad Prantsusmaale välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia sõdurid valvamas kohtuprotsessi.
Belgia sõdurid valvamas kohtuprotsessi. Foto: SCANPIX

Belgia andis Prantsusmaale välja kaks Pariisi terrorirünnakute peamise kahtlusaluse Salah Abdeslami abistamises kahtlustatavat, teatasid täna Belgia föderaalprokurörid.

«2015. aasta novembri Pariisi terrorirünnakute raamistikus loovutati täna Prantsuse võimudele Mohammed A. ja Ali O.,» teatasid prokurörid avalduses, viidates Mohamed Amrile ja Ali Oulkadile, kes aitasid Abdeslamil põgeneda Pariisist, kus terroristid tapsid 13. novembril 130 inimest.

Paar tegi väidetavalt ka koostööd Hamza Attouga, kes on juba Prantsuse võimudele välja antud.

Amrit ja Attoud kahtlustatakse koos Abdeslamiga Pariisi rünnakute järel tagasi Brüsselisse suundumises, sealjuures tema enne Belgia piiri kolmest politseikontrollist läbi viimises.

Oulkadi sõidutas väidetavalt Abdeslami 14. novembril läbi Brüsseli.

Abdeslam on ainus ellujäänu kümne mehe suurusest rünnaku korraldanud džihadistide rühmast.

Attou sõnul kontakteerus Abdeslam tema ning Amriga 13. novembril ning küsis neilt, kas nad saavad talle järgi tulla, tuues ettekäändeks, et oli sattunud õnnetusse. Abdeslami osalemisest Pariisi rünnakutes ei teadnud Attou väidetavalt enne, kui nad olid juba Prantsuse pealinna jõudnud.

Attou viis Abdeslami veel Brüsselis riideid ostma ning juuksurisse enne tema üleandmist Oulkadile, kes toimetas ta Schaerbeeki linnajaos asuvasse turvamajja.

Amri ning Attou vahistati 14. novembril Brüsselis Molenbeeki linnajaos, kus Abdeslam oli üles kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles