Obama ja Putin lubasid veelgi tõhustada infovahetust Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tank Aleppo lähedal. Rahvusvahelised jõupingutused Süüria viis aastat kestnud ja enam kui 280 000 inimese elu nõudnud kodusõja lõpetamiseks ei ole vilja kandnud.
Süüria valitsusvägede tank Aleppo lähedal. Rahvusvahelised jõupingutused Süüria viis aastat kestnud ja enam kui 280 000 inimese elu nõudnud kodusõja lõpetamiseks ei ole vilja kandnud. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja tema USA kolleeg Barack Obama leppisid kolmapäeval peetud telefonikõnes kokku, et tõhustavad Süürias veelgi infovahetust ja koordineerimist kahe riigi sõjajõudude vahel, edastati õhtul Kremli pressiteates.

"Mõlemad pooled avaldasid valmisolekut tõhustada sõjaliste operatsioonide kooskõlastamist Venemaa ja USA vahel Süürias," kirjutati teadaandes.

Putin kutsus Obamat ühtlasi tõsisemale tööle tegemaks vahet opositsiooni relvarühmituste ja islamistide Al-Nusra Rinde taoliste terrorirühmituste vahel ning neid ka "otsustavamalt ründama". Venemaa on varem pannud ette korraldada islamistide vastu ühiseid õhurünnakuid, kuid Ühendriigid on need tagasi lükanud.

"Mõlemad riigipead kinnitasid pühendumist Islamiriigi ja Al-Nusra Rinde võitmisele," kirjutati Valge Maja teadaandes.

USA välisminister John Kerry ja tema Venemaa ametivend Sergei Lavrov arutasid nädalavahetusel samuti Süüria konflikti lahendamist.

"Osapooled arutasid viise Süüria konflikti lahendamise viise, kaasa arvatud võimalusi Venemaa ja USA paremaks lävimiseks võitluses Süürias tegutsevate terrorirühmituste vastu," öeldi ministeeriumi avalduses.

Süüria armee teatas kolmapäeval 72-tunnisest üleriigilisest relvarahust.

"Vaikuserežiim kehtestatakse kogu Süüria Araabia Vabariigi territooriumil 72 tunniks alates 6. juulist kell 13," ütles armee avalduses, mille edastas riiklik meedia.

Relvarahust anti teada moslemite püha kuu ramadaani lõpus.

Rahvusvahelised jõupingutused Süüria viis aastat kestnud ja enam kui 280 000 inimese elu nõudnud kodusõja lõpetamiseks ei ole vilja kandnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles