Mehhikos visati maanteele viie mehe piinamisjälgedega laibad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiko sõdur kontrollpunktis Iguala linna lähedal.
Mehhiko sõdur kontrollpunktis Iguala linna lähedal. Foto: HENRY ROMERO/REUTERS

Mehhiko lõunaosas asuvas Guerrero osariigis leiti kolmapäeval maanteelt viie mehe kuulihaavade ja piinamisjälgedega laibad, teatasid võimuesindaja.

Meestest noorim oli 18-aastane.

Laibad avastati Chilpancingo ja Iguala vaheliselt maanteelõigult. Tundmatuks jääda soovinud valitsusametniku kirjeldusel olid ohvritel käed traadiga kinni seotud ja neid oli nähtavasti enne tapmist piinatud. Laipade juurde oli jäetud ähvarduskiri nagu narkomõrvade puhul kombeks.

Guerrero on üks Mehhiko vägivaldsemaid osariike, kus möllab rivaalitsevate narkokartellide omavaheline sõda. Just Iguala linnas jäi 2014. aastal teadmata kadunuks 43 tudengit, kelle röövisid korrumpeerunud kohalikud politseinikud. Tudengid anti üle narkokurjategijatele, kes noored tapsid ja põletasid. Guerreros kujunes selle aasta alguses veresaunaks 15-aastaseks saanud nooruki sünnipäevapidu, kus lasti maha 11 inimest.

Osariigis peavad uimastikartellid sõda muu hulgas mägise piirkonna pärast, kus kasvatatakse heroiini toorainet.

AFP - Baltic News Service

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles