Obama kandideerib tagasi presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obamal täitus eile oma nelja-aastase ametiaja esimene pool ning tema nõunik kinnitas, et president kavatseb 2012. aastal kandideerida ka teiseks ametiajaks.

Obama pressisekretär Robert Gibbs tegi eile teatavaks Washingtoni kõige halvemini hoitud saladuse, öeldes, et president palub «tõenäoliselt» valijatel ta veel neljaks aastaks Valgesse Majja jätta. Gibbs ütles AFP teatel, et Obama tahab jätkata oma seniseid edusamme majanduskriisi vastu võitlemisel.

Obama esitab ametliku kandideerimistaotluse lähikuudel, lisas Gibbs.

Selgunud on ka seni üksikasjalikem informatsioon, kuidas Obama kampaaniaks valmistub. Ta kavatseb kampaania peakorteri rajada oma kodulinna Chicagosse ja eraldada selle Washingtoni Valge Maja masinavärgist. Kuigi valimised toimuvad alles 2012. aasta novembris ja tal pole aimugi, kes on tema oponent vabariiklaste leerist, tahab ta rajada sarnase nn rohujuuretasandi platvormi, mis talle 2008. aastal edu tõi.

Obama toetus on viimastes küsitlustes kasvanud. Wall Street Journali ja NBC Newsi uuringu kohaselt on tema tööga rahul 53 protsenti ameeriklastest, mis on kaheksa punkti kõrgem kui detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles