Läti NATO-meelne ühendus korraldab ürituse alliansi toetuseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdur Lätis
USA sõdur Lätis Foto: SCANPIX

Läti Transatlantiline Organisatsioon (LATO) korraldab homme Riias ürituse NATO-le toetuse avaldamiseks, teatas LATO.

Korraldajate sõnul on tegemist vastuaktsiooniga homme toimuvale Läti Iseseisvusliikumise üritusele, milles venemeelse aktivisti Jānis Kuzinsi juhitud organisatsioon avaldab meelt NATO vastu. Samal päeval algab NATO tippkohtumine Varssavis.

LATO juhatuse esimehe Toms Baumanise hinnangul üritab Venemaa mõjutada poliitikat Lätis ja teistes riikides. «Eesmärgiks on Läti, milles rahvas on kaotanud usu meie võimesse olla iseseisev ning NATO võimesse meid kaitsta,» lausus ta.

Baumanis kutsus inimesi osalema tema kampaanias ning ütlema kõigile, et NATO on Läti julgeoleku garantii.

Kuzinsi hinnangul on Vene piiri äärde sõdurite toomine ohuks Läti julgeolekule. Läti Iseseisvusliikumine toetab Euroopa Vasakpoolsete ja Saksa erakonna Die Linke kampaaniat, milles ollakse vastu Saksa sõdurite saatmisele Balti riikidesse.

Varssavi tippkohtumine kestab 8.-9. juulini ning sellelt oodatakse otsust nelja tuhandemehelise NATO pataljoni saatmisest Baltimaadesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles