Savtšenko tänas Poolat tema vabadusse aitamise eest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eruväelane ja praegune poliitik Nadia Savtšenko möödunud kuul Euroopa Nõukogus, Strasbourgis.
Eruväelane ja praegune poliitik Nadia Savtšenko möödunud kuul Euroopa Nõukogus, Strasbourgis. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP

Ukraina lendur ja ülemraada liige Nadia Savtšenko tänas Poolat toetuse eest, tänu millele Venemaa ta vabastas.

Savtšenko võttis neljapäeval osa Poola parlamendi istungist ning kohtus asespiikri Ryszard Terlecki ja teiste rahvaesindajatega.

Ta ütles ajakirjanikele, et tänab oma Poola sõpru toetuse eest, mis muu hulgas väljendus talle vanglasse saadetud erakirjades.

Varssavi toetab Ukraina demokraatiameelseid jõude ning Poola parlamendiliikmed ja ametnikud võtsid avalikult sõna Savtšenko kaitseks, kui Vene kohus ta Donbassis kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises süüdistatuna 22 aastaks vangi mõistis.

Venemaa vabastas sealse kohtu poolt 22 aastaks vangi mõistetud Savtšenko, kes vahetati kahe Ukrainas vangistatud Vene sõjaväelase vastu, 25. mail, pärast massiivset rahvusvahelist survet.

Ukraina sõjaväelendur Savtšenko langes 2014. aasta juunis Donbassis peetud lahingute käigus separatistide kätte vangi, kes andsid ta üle Venemaa võimudele.

Venemaa süüdistas Savtšenkot kahe Vene ajakirjaniku tapmisele kaasaaitamises. Savtšenko mõisteti 22. märtsil Venemaa kohtus 22 aastaks vangi. Pärast vangistamist valiti Savtšenko Ukraina parlamenti ülemraadasse ning ta on ka ENPA liige.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles