Kaitseminister: Läti ei ole NATO nõrgim lüli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrge NATO ohvitser Adrian Bradshaw (vasakul) surumas kätt Läti kaitseministri Raimonds Bergmanisega.
Kõrge NATO ohvitser Adrian Bradshaw (vasakul) surumas kätt Läti kaitseministri Raimonds Bergmanisega. Foto: SCANPIX

Läti ei ole NATO nõrgim lüli, sest tema sõdurid on oma võimeid tõestanud ja riigi kaitsevaldkond areneb kiiresti, ütles kaitseminister Raimonds Bergmanis.

Minister rõhutas, et tema ei saa olla nõus avaldusega, mille järgi on Läti ja Balti riigid NATO nõrgim lüli.

«Meie riik on tõestanud oma võimeid erinevatel missioonidel osaledes. Läti koostööd USA-ga Afganistanis on hinnatud väga kõrgelt,» sõnas Bergmanis.

«Näiteks oleme me EL-i lahingrühmas esindatud kodukaitsega. Teised riigid on saatnud sinna kutselised sõdurid. See on kõrgeim hinnang meie kodukaitsele.»

Bergmanis tunnistas, et täiustamist vajavad infrastruktuur, relvad ja muu varustus, kuid seda ongi juba hakatud tegema.

Minister võttis täna osa tseremooniast Läti keskosas Lielvārdes, kus löödi kopp maasse Läti ja liitlasvägede tarvis õhujõudude baasi uute kasarmute ehitamiseks, mis mahutavad kuni 310 sõdurit.

Läti seimi kaitse-, siseasjade- ja korruptsioonitõrjekomisjoni esimees Ainars Latkovskis on öelnud usutluses BNS-ile, et Läti on üks NATO idatiiva nõrgemaid lülisid. Tema sõnul on tähtis sellest teadlik olla ja see ka liitlastele selgeks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles