Lagarde: Brexit ülemaailmset majanduslangust ilmselt ei tekita (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktor Christine Lagarde.
Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) direktor Christine Lagarde. Foto: Reuters

Suurbritannia otsus lahkuda Euroopa Liidust suurendas märkimisväärselt ebakindlust ülemaailmses majanduses, kuid globaalset majanduslangust ilmselt ei põhjusta, lausus Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde usutluses.

Suurbritannia otsus lahkuda EList ehk nn Brexit rõhutab seda, et EL peab inimestele paremini selgitama, kuidas on ühenduse olemasolu eurooplastele kasulik, sest rahvas on ühenduses pettunud.

Suurbritannia otsus kärpida ettevõtte tulumaksu, et ennetada Brexitist tingitud tagajärgi majandusele, võib kõigile halvasti mõjuda.

«Brittide otsus lahkuda on suur riskifaktor, kuid meie ei arva, et ülemaailmne majanduslangus oleks väga tõenäoline,» lausus Lagarde. Kõige kiiremini avalduvad mõjud Suurbritanniale ning osa sellest kandub edasi ka euroalale, lisas ta.

«Samas ütleb minu optimistlik lähenemine elule, et Brexitist võib saada katalüsaator, mis tõukab ELi enda majandusliku sidususe suurendamise suunas,» rõhutas IMF-i juht.

Brexiti mõjud võivad aga olla seda hullemad, mida kauem Suurbritannia otsustab EList lahkumisega viivitada, rõhutas Lagarde. «Kogu Brexiti afääris on võtmesõnaks ebakindlus ning mida pikem on ebakindluse periood, seda suurem on risk,» tõdes Lagarde.

«Mida rutem nad saavad paika oma ajakava ja lahkumise tingimused, seda parem kõigile. See peab olema ennustatav võimalikult ruttu,» lisas naine.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles