New York Timesi andmetel teatab Sanders peagi loobumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders teatab loobumisest tõenäoliselt juba teisipäeval.
Bernie Sanders teatab loobumisest tõenäoliselt juba teisipäeval. Foto: Wilson Ring/AP

Ajalehe New York Times andmetel teatab demokraatide presidendikandidaadiks pürginud Bernie Sanders järgmisel nädalal ametlikult loobumisest ja asub toetama Hillary Clintonit.

Ajalehe info kohaselt teeb Sanders vastavasisulise avalduse teisipäevasel kampaaniaüritusel New Hampshires.

Demokraatide allikad kinnitasid väljaandele ühtlasi, et mõlema poliitiku esindajate vahel on viimastel nädalatel jätkunud kõnelused erinevatel demokraatide valimisprogrammi teemadel. Sanders tahab kindel olla, et tema pakutud uuendusi ja muudatusi võetakse Clintoni kampaanias arvesse.

Sanders on siiski juba kinnitanud, et hääletab valimistel Clintoni poolt.

"Ma kavatsen teha kõik, mida suudan, et me suudaksime Donald Trumpi võita," sõnas Sanders.

Clintonil on juba ammu koos piisavalt suur delegaatide arv, millega tagada presidendinominatsioon Philadelphias toimuval Demokraatliku Partei kongressil. Sanders pole sellest hoolimata siiani ametlikult loobunud, kuna tahab enda sõnul kallutada Clintoni seisukohti poliitikas vasakpoolsemateks.

Sanders ütles mõni aeg tagasi toetajatele peetud kõnes, et tema kampaania majandusliku ebavõrdsuse ja Demokraatliku Partei sisekorralduse muutmise nimel "on alles algamas".

"Meie eesmärk on algusest peale olnud seda riiki muuta ning seda võitlust me jätkame. Peame kindlustama, et Trump ei saa presidendiks. Aga vaid selleks ei piisa," rääkis Vermonti senaator.

Sanders rõhutas oma kampaania põhipositsioone alates tasuta tervishoiust ja kõrgharidusest kuni valimiskulutuste reformimiseni. Sandersi sõnul on demokraatide tänavune valimisplatvorm ajaloo progressiivseim, kuid see ei tähenda paberil midagi ning ideed tuleb muuta poliitikateks.

Platvorm, mida Vermonti senaator toetab, oleks muuhulgas vastu kaubanduslepingutele ning toetas tulirelvade müügi keelustamist ning taustakontrollide kehtestamist relvaostjatele.

"Mul pole kahtlust, et tugev, hästi organiseeritud rohujuure tasandi liikumine suudab alistada establishmenti. Just seda peame me tegema ja selles seisneb poliitiline revolutsioon," lausus Sanders.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles