France Télécomi enesetapud: prokurör nõuab töökiusamises kohut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
France Télécom logo
France Télécom logo Foto: SCANPIX

Prantsusmaa suure telekommunikatsioonifirma France Télécom endine juhtkond võidakse anda töötajate kiusamise tõttu kohtu alla.

Pärast pikka uurimist nõuab prokurör firma endise presidendi Didier Lombardi ja veel mitme juhtkonda kuulunud isiku süüdistamist töökohal toime pandud kiusamises, edastab BBC.

Politseiuurimine näitas, et 19 selle firma töötajat läks 2008 – 2009 vabasurma. Kohtuallikate teatel kahtlustatakse Lombardi tööeetika, -reeglite ja –seaduste rikkumises, näiteks vallandas ta seadusevastaselt.

Nüüd kokku kutsutud uurimiskohuse käes on, kas Lombardile ja teistele juhtidele esitatakse süüditus. Kui see teoks saab, siis see on Prantsusmaal esimene töökohakiusamise kohus.

Prantsusmaa suurim telekommunikatsioonifirma France Télécom muutis töötajate enesetappude ja skandaalide tõttu 2013. aastal nime Orange S.A.-ks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles