Austraalia pikendas väljaõppemissioni Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA armee sõdur Afghanistani Kandahari provintsis.
USA armee sõdur Afghanistani Kandahari provintsis. Foto: © Andrew Burton / Reuters/REUTERS

Austraalia pikendas oma sõjalist väljaõppemissiooni Afganistanis kuue kuu võrra 2017. aasta keskpaigani, teatas täna Canberra.

Austraalia eraldab iga aasta Afganistani sõjaväele ja politseile 100 miljonit dollarit ning Canberra teatel pikendatakse seda toetust kuni 2020. aastani.

President Barack Obama teatas sel nädalal, et USA jätab Afganistani ebakindla julgeolekuolukorra tõttu 2017. aasta alguseks riiki 8400 sõdurit.

Afganistanis teenib praegu nõustamis-, toetus- ja väljaõppemissiooni Resolute Support raames umbes 13 000 NATO sõjaväelast, kellest 7000 on ameeriklased. Washingtoni esialgne plaan nägi ette riigis teenivate USA sõdurite arvu vähendamist aasta lõpuks 5500-le. Austraaliast osaleb missioonil viimastel andmetel 174 sõdurit.

Austraalia lõpetas lahinguoperatsioonid Afganistanis 2013. aasta lõpus, kuid 2016. aastal lõppema pidanud väljaõppemissioonil osaleb 270 Austraalia sõdurit. Nüüd jätkavad nad seda vähemalt 2017. aasta keskpaigani.

Riikide panus NATO toetusmissiooni on üks küsimustest, mida arutatakse reedel Varssavis algaval NATO tippkohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles