Obama: USA paigutab 1000 sõjaväelast NATO pataljoni Poolas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama ja Duda Varssavis.
Obama ja Duda Varssavis. Foto: SCANPIX

USA paigutab osana NATO idatiiva tugevdamise plaanist Poola 1000 sõjaväelast ja loodava soomusbrigaadi peakorteri, teatas Ühendriikide president Barack Obama täna Varssavis alliansi tippkohtumisel.

USA on üks neljast riigist, kes hakkavad juhtima Poola ja Balti riikidesse paigutatavaid NATO pataljone. Ülejäänud kolm on Kanada, Suurbritannia ja Saksamaa.

«Ajal, mil allianss valmistub suurendama kohalolu Ida-Euroopas, saan ma teada anda, et USA juhib NATO kohalolu siin, Poolas,» ütles Obama ajakirjanikele pärast kohtumist Poola kolleegi Andrzej Dudaga.

«Ja see tähendab, et Ühendriigid paigutavad siia, Poola pataljoni, umbes 1000 Ameerika sõdurit, kes hakkavad teenima rotatsiooni alusel õlg õla kõrval Poola sõduritega,» lisas ta.

«Lisaks sellele, kui järgmisel aastal alustab Euroopas rotatsiooni uus USA soomusbrigaad, siis selle peakorter saab olema Poolas. Teiste sõnadega näeb Poola NATO ja Ameerika sõdurite ja kõige tänapäevasema relvastuse juurdekasvu.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles