Briti politsei: EL-i referendum tõi kaasa vihakuritegude arvu kasvu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: SCANPIX

Briti politsei teatas täna vihakuritegude arvu järsust kasvust 23. juunil peetud Euroopa Liidu liikmesuse referendumi eelsetel ja sellele järgnenud nädalatel.

Referendumikampaaniaga kaasnes ühiskonda lõhestav debatt immigratsiooni üle.

Ajavahemikus 16.- 30. juunini teatati üle kogu Suurbritannia politseile rohkem kui 3000 vihakuritegude juhtumist, ütles politseiülemate nõukogu. Eelmise aasta sama ajaga võrreldes oli neid 42 protsenti rohkem.

Nõukogu liige Mark Hamilton ütles, et vihakuritegude teateid on tulnud varasemast oluliselt rohkem. «See on vastuvõetamatu ning see õõnestab mitmekesisust ja sallivust, mida me peaksime hoopis au sees hoidma.»

Rünnakute sagenemisest pärast brittide otsust EL-ist lahkuda on teatanud ka rassismivastased.

Peaminister David Cameron tõstatas teema parlamendis, juhtides tähelepanu halvustavale grafitile Poola kogukonnakeskuse seinal ja vähemusrahvustesse kuuluvate inimeste tagakiusamisele.

Hamilton ütles, et vihakuritegude kõrghetk oli 25. juunil, päev pärast referendumitulemuste selgumist. Sel päeval teatati 289 vahejuhtumist. Hiljem on hakanud juhtumite arv langema.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles