Tõmošenko lubas leppida kõigi ultimaatumitega

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko.
Ukraina peaminister Julia Tõmošenko. Foto: Reuters / Scanpix

Ukraina peaminister Julia Tõmošenko teatas täna pressikonverentsil, et on valmis leppima ükskõik milliste tingimustega, hoidmaks riigis võimul läänemeelset koalitsiooni, mis on omavahel tülli keeranud ja andnud uue võimaluse opositsioonile.

 

Tõmošenko hoiatas, et praegune poliitiline patiseis on tingitud president Viktor Juštšenko käitumisest, kuid ta ei luba riiki juhtida ennetähtaegsete valimisteni, vahendas AFP.

«Me näitame riigile, kes tahab demokraatlikku koalitsiooni ja kes mitte ning sulgeme oma silmad ja lepime igasuguste ultimaatumitega, et säilitada Ukraina strateegilist kurssi, et säilitada parlamenti ja mitte lükata riiki uude kriisi,» kinnitas ta.

Kiievis lagunes koalitsioon augustis, kui presidendipartei Meie Ukraina – Rahva Omakaitse lahkus valitsusest protestiks Tõmošenko bloki otsusele toetada venemeelse opositsiooni eelnõud, millega oleks vähendatud riigipea volitusi.

Lisaks sellele tekitas pingeid ka erinev suhtumine Venemaa agressiooni Gruusias. Olukorra muudab keerulisemaks ka hädavajadus sõlmida suure naabriga peagi uus gaasileping, mille tingimuste üle läbi rääkimiseks sõidab Tõmošenko homme Moskvasse.

Ukrainas toimuvad ülejärgmisel aastal uued presidendivalimised, kus kandideerivad ilmselt kõik kolm suurt rivaali: praegune riigipea Juštšenko, peaminister Tõmošenko ja opositsiooni liider, ekspeaminister Viktor Janukovitš.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles