Filipiinidel tapeti üheksa arvatavat uimastikaubitsejat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Filipiinidel hukkus ööl vastu tänast tulevahetuses politseiga üheksa uimastikaubitsejat.

30. juunil Filipiinide presidendiametisse astunud Rodrigo Duterte kuulutas välja sõja uimastikauplejate ja teiste kurjategijate vastu ning ärgitab politseid ja tsiviilelanikke tapmistes osalema. Alates presidendivalimiste tulemuste selgumist seitsme nädala eest on tapetud üle saja arvatava kurjategija.

Pealinnast umbes 900 kilomeetrit lõunas asuvas Matalami linnas korraldatud operatsiooni käigus hukkus kaheksa uimastitega seotud tegelast, teatas politsei pressiesindaja Romeo Galgo.

Hukkunud isikutelt konfiskeeriti kolm käsirelva ja neli granaati.

Manilas leiti eile õhtul ühelt kõrvaltänavalt surnukeha, kelle pea ümber oli keritud teip ning rinnale asetatud papist väljalõigatud silt sõnadega «Ma olen diiler».

Filipiinide inimõiguslased kutsusid eile üles uurima viimastel kuudel korraldatud politseioperatsioone seoses kahtlustega, et mõningate tulevahetuses hukkunute näol on tegemist hoopis kohtuväliste hukkamiste ohvritega.

Politsei väitel on nad käitunud seaduse piirides ning tapnud 10. maist 7. juulini 103 kahtlusalust.

Ajalehe Philippine Daily Inquirer andmeil on alates valimistest hukatud ilma kohtuotsuseta 119 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles