Suurbritannias võtavad võimu naised (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks konservatiivide peaministrikandidaati Theresa May ja Andrea Leadsom.
Kaks konservatiivide peaministrikandidaati Theresa May ja Andrea Leadsom. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannias on tõusnud suuresti valitsevate naiste osakaal - Brexiti järel saab riik endale peagi naispeaministri, Šotimaal ja Põhja-Iirimaal on juba naisliidrid olemas.

«On see õnnelik juhus või on viimaks nähtamatu müür purustatud?» küsis The Guardian sel nädalal.

Peale David Cameroni tagasiastumisest teatamist eelmisel kuul on üks asi kindel - Suurbritannia saab endale järgmise juhina naise, mida pole juhtunud juba Margaret Thatcheri ametiaja lõpust 1990. aastal saadik.

Konservatiivide esindajad peavad langetama valiku riigisekretär Theresa May ja energeetikaminister andrea Leadsomi vahel.

«Sellised arengud annavad alust arvata, et barjäärid, mis olid püstitatud kõrgetele kohtadele pääsemiseks, on täielikult kadunud,» sõnas professor Iain Begg Londoni Majanduskoolist.

Šotimaal on praegune peaminister Nicola Sturgeon ning Põhja-Iirimaal Arlene Foster. Ka Walesi ühe suurima partei Plaid Cymry esinumber on naine - Leanne Wood.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles