Leedu minister: me oleme tolerantsed, aga ei oota midagi

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu välisminister Linas Linkevičius.
Leedu välisminister Linas Linkevičius. Foto: AFP/SCANPIX

Ma küll ei tahaks juba ette öelda, et me ei oota sellest mitte midagi, aga ma ei näe sealt sündivat suurt lisaväärtust, nentis Leedu välisminister Linas Linkevičius Postimehele tuleval nädalal toimuva NATO-Vene Nõukogu kohta.

Leedulase hinnangul on tegu põhimõtteliselt kohtumisega kohtumise nimel. «Dialoogi asemel on kaks monoloogi ja kinnitatakse üle erinevad positsioonid,» prognoosis ta Postimehele tuleval kolmapäeval toimuva ürituse sisu. «Sealjuures reaalsus on vastuolus avaldustega, mis loovad mulje, justkui olukord paraneks, kui samal ajal mitte midagi ei muutu.»

Linkevičius lisas samas, et kui mõned teised liitlased tahavad Venemaa esindajaga kohtuda ja rääkida, siis loomulikult on Leedu valmis ka kohtuma ja rääkima. «Kuid me tahaksime siiski olla vähem naiivsed ja rohkem realistlikud ning juhinduda pigem päriselust kui soovmõtlemisest,» lisas ta.

«Me oleme tolerantsed, kuid me ei oota sellest üritusest midagi, sest see on juba varem tõestatud,» sõnas Linkevičius, kes varem on Leedu riiki teeninud ka suursaadikuna NATO juures.

Esimene NATO-Vene Nõukogu kohtumine pärast Ukraina kriisi puhkemist toimus tänavu aprillis. Üldiselt seda väga edukaks ürituseks ei peetud, kuid sellegipoolest andsid mais kohtunud NATO välisministrid loa uus nõukogu maha pidada kasvõi enne Varssavi tippkohtumist. Seda siiski Venemaa enda venitamise tõttu ei juhtunud.

Kolmapäevane kohtumine NATO maade ja Venemaa suursaadiku vahel leiab aset Brüsselis NATO peakorteris. Selle esimeseks teemaks saab olema Ukraina kriis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles