Rõivas rääkis Varssavi jalgpallistaadioni sõsara saatusest (1)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte ainult jalgpallistaadion, vaid ka Donetski lennujaam on üks neist mitte just ammuse jalgpallipeo tugipunktidest, mis nüüd seisab varemeis.
Mitte ainult jalgpallistaadion, vaid ka Donetski lennujaam on üks neist mitte just ammuse jalgpallipeo tugipunktidest, mis nüüd seisab varemeis. Foto: SCANPIX

Iseloomustamaks kolleegidele seda, mis toimub Ukrainaga, meenutas Eesti peaminister Taavi Rõivas seda, mis on saanud praegu NATOt võõrustanud Varssavi Rahvusstaadioni sõsarast Donetskis.

«Me oleme praegu jalgpallistaadionil, mis ehitati 2012. aasta jalgpalli EMiks, mille poolfinaal teadupärast mängiti Donetski staadionil,» märkis Rõivas Postimehele. «Donetski staadion – ja seda ma rõhutasin ka oma tänases sõnavõtus – on üks neist paljudest objektidest, mis on praegu varemeis.»

«Jalgpalli meistrivõistlused neli aastat tagasi olid ka siin selle staadioni ehitamise põhjus. Ja on ikkagi päris kurb mõelda, et sõsarstaadion on varemetes ja see hiilgus, mis seal korraks oli, lõppes väga kurvalt,» jätkas Rõivas.

«Aga asi ei ole muidugi staadionis, see on vaid sümboolne osa. Probleem on ikkagi selles, et suur osa Ukrainast on nii otseses kui ülekantud tähenduses varemetes,» lisas ta.

«Jalgpalli meistrivõistlused neli aastat tagasi olid ka siin selle staadioni ehitamise põhjus,» jätkas Rõivas.

Sellest, mis praegu Ukrainaga toimub, said NATO valitsusjuhid ja riigipead täna värske ülevaate äärmiselt kõrgetasemelisest allikast. Täna Varssavi tippkohtumise raames peetud NATO-Ukraina Komisjonis kirjeldas olukorda president Petro Porošenko.

Vastuseks küsimusele, mis suunas Ukraina olukord viimasel ajal on kulgenud, ütles Rõivas: «Tuleb ikkagi nentida, et aasta algusest on üle paarisaja Ukraina sõduri surma ja üle 600 haavata saanud. Tulevahetus toimub kogu aeg. Suur tükk Ukrainast ehk Krimm on annekteeritud.»

Tänaseks sõjavaremeiks muutunud Donetskiga samal ajal jalgpalli EMi võõrustanud Varssavi Rahvusstaadionil peeti NATO tippkohtumist. Foto: Scanpix
Tänaseks sõjavaremeiks muutunud Donetskiga samal ajal jalgpalli EMi võõrustanud Varssavi Rahvusstaadionil peeti NATO tippkohtumist. Foto: Scanpix Foto: KACPER PEMPEL/REUTERS
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles