Hollande kutsus võitlema Süürias Al-Nusra Rinde vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande.
Prantsuse president Francois Hollande. Foto: AFP/SCANPIX

Prantsuse president François Hollande kutsus laupäeval astuma rahvusvahelisi samme Al-Qaedaga seotud rühmituse Al-Nusra Rinne vastu Süürias, hoiatades, et äärmusrühmituse Islamiriik (IS) hiljutised kaotused julgustavad teisi džihadistide gruppe tegutsema.

"Daesh on taandumas, seda vaieldamatult," ütles Hollande pärast kohtumist USA, Saksamaa, Suurbritannia, Itaalia ja Ukraina liidriga NATO tippkohtumise kõrvalt Varssavis, kasutades IS-i araabiakeelset nimekuju.

"Kuid me peame vältima olukorda, kus Daeshi muutumisel nõrgemaks teised rühmitused muutuvad tugevamaks," ütles ta.

Hollande tõstis esile Al-Qaedaga seotud Al-Nusra Rinde, mis on saanud kasu USA-juhitavast sõjalisest kampaaniast tema peamise rivaali Islamiriigi vastu.

IS on kaotanud viimastel kuudel nii Süürias kui Iraagis suuri maa-alasid.

"Me peame koordineerima omavahel, et jätkata samme Daeshi vastu, kuid astuma tõhusaid samme Al-Nusra vastu," ütles Hollande, suunates oma üleskutse Venemaale ja USA-le.

USA president Barack Obama ja tema Vene kolleeg Vladimir Putin leppisid kolmapäeval telefonivestluses kokku sõjalise koordineerimise "intensiivistamises" Süürias.

Valge Maja ütles, et Obama ja Putin kinnitasid pühendumist IS-i ja Al-Nusra Rinde purustamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles