Bin Ladeni poeg vannub Ühendriikidele kättemaksu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osama bin Laden.
Osama bin Laden. Foto: Reuters/ScanPix

Hukatud al-Quaeda juhi Osama bin Ladeni poeg on ähvardanud maksta Ühendriikidele isa tapmise eest kätte, selgub internetti postitatud audiosõnumist.

Hamza bin Laden lubas jätkata terroriorganisatsiooni võitlust Ameerika Ühendriikide ja selle liitlaste vastu 21-minuti pikkuses kõnes pealkirjaga «Me kõik oleme Osama».

«Me jätkame teie ründamist ning teie sihikule võtmist kodus ja välismaal vastusena teie rõhumisele Palestiinas, Afganistanis, Süürias, Iraagis, Jeemenis, Somaalias ja teistes islamimaades, mis ei elanud teie iket üle,» sõnas Hamza.

«Mis puutub islamimaailma kättemaksu šeik Osama eest, Allah olgu talle armuline, siis ei ole see mitte kättemaks Osama kui isiku eest, vaid kättemaks kõikide islami kaitsjate eest.»

Osama bin Laden tapeti tema Pakistani baasis 2011. aastal Ühendriikide relvajõudude poolt operatsioonis, mis andis suure vasturünnaku terrorivõrgustikule, mis oli 2001. aasta 11. septembri rünnakute taga.

Eelmisel aastal avaldatud dokumentidest selgub, et Osama abilised üritasid viia teda kokku Hamzaga, kes viibis samal ajal koduarestis Iraanis.

Hamza oli enne 11. septembri rünnakuid isaga Afganistanis ning põgenes tema kõrval ka Pakistani peale seda, kui Ühendriikide sissetung ajas paljud al-Quaeda juhtfiguurid riigist pagema.

Hamza on osa uuest põlvkonnast vananeva juhtkonnaga al-Quaedas, kellel on tõsiseid raskusi Islamiriigi kõrval end maksma panna.

«Hamza on al-Quaeda värske nägu, kes on otseselt seotud rühmituse rajajaga. Ta on ohtlik vaenlane,» sõnab organisatsiooni Brookings töötaja Bruce Riedel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles