G20 lubas protektsionismi kiuste kaubandust hoogustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Maailma 20 suurema majandusega riiki kavatsevad töötada globaalse kaubanduse hoogustamise nimel suureneva protektsionismi kiuste, ütlesid G20 rahandusministrid täna Shanghais.

«Maailmamajanduse taastumine jätkub, ent see on endiselt ebaühtlane ja ei küündi meie ambitsioonini tugevast, püsivast ja tasakaalustatud kasvust. Riskid ja haavatavused ei ole kuhugi kadunud,» ütlesid rahandusministrid ühisavalduses, lisades, et kaubandus peaks jääma globaalse majanduskasvu tähtsaks mootoriks.

G20 riigid, mille arvele langeb 85 protsenti ülemaailmsest kaubandusest, tunnistasid protektsionismi suurenemist alates finantskriisist ja ütlesid, et uued kaubanduspiirangud ühenduse sees on jõudnud kõrgeimale tasemele alates 2009. aastast, mil Maailma Kaubandusorganisatsioon (WTO) alustas piirangute vaatlemist.

«Me märgime murega, et vaatamata G20 korduvale lubadusele on kaupade ja teenuste kaubandust piiravate meetmete hulk jätkanud suurenemist,» ütlesid rahandusministrid.

G20 rahandusjuhid lubasid hoiduda uute protektsionistlike meetmete rakendamisest enne 2018. aastat.

WTO teatas aprillis, et ülemaailme majanduskasv ulatub 2016. aastal ilmselt 2,8 protsendini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles