Politsei sõnul kavandas Dallase tulistaja ka teisi rünnakuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dallases viis politseinikku tapnud Micah Johnson kavandas ka teisi rünnakuid, harjutades pommide õhkimist ja suurrünnakut, ütles USA linna politseiülem David Brown pühapäeval.

Dallase rünnak, mille käigus tappis mustanahaline Johnson viis ja haavas veel seitset politseinikku ja kaht tsiviilisikut, järgnes kahele äsjasele vahejuhtumile, mil valged politseinikud lasid kahtlastel asjaoludel maha mustanahalise mehe. Johnson ütles enne hukkumist politsei läbirääkijatele, et ta on nende vahejuhtumite pärast vihane.

«Me oleme veendunud, et kahtlustataval olid ka muud plaanid,» ütles Brown pressikonverentsil. «Me usume, et surmad Minnesotas ja Louisianas ajendasid teda oma plaane kiirendatud korras ellu viima ja ta nägi Dallase protesti võimalusena alustada meie ohvitseride ründamist.»

Johnsoni Dallase piirkonna kodust leiti pommimaterjale ning lahingutaktikat käsitlev juhend. Politsei usub nüüd, et ta kavandas rünnakut pikka aega ning sel nädalal aset leidnud kaks politseivägivalla juhtumit sundisid ta tegutsema, lausus politseiülem CNN-ile.

Uurijad usuvad, et kahtlustatav harjutas lõhkeainete õhkimist ja konfiskeeritud pommimaterjalid olid piisavad rünnakute korraldamiseks Dallases ja mujal Texase osariigi põhjaosas, lausus ta.

Browni sõnul solvas Johnson enne oma surma politseiga läbirääkimisi pidades korrakaitsjaid, «mängides mänge, naerdes meie üle ja lauldes». Ta küsis politseinike käest, mitu neist tal õnnestus tappa ja ütles, et tahab tappa veel rohkem.

Johnson pidas viie politseinike tapmise järel Dallase politseivägivalla vastase meeleavalduse ajal linna kolledžihoones politseiga mitu tundi kestnud vastasseisu. Ta kirjutas ühel hetkel selle ruumi seinale, kus ta end varjas, oma verega «rb».

Browni sõnul ei ole teada, mida Johnson võis nende tähtede all mõelda. Samuti nõudis ta läbirääkimiste pidamist vaid mustanahaliste politseinikega, sõnas politseiülem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles