Süüria armee tõrjus mässuliste rünnaku Aleppo varustusteele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdurid
Süüria armee sõdurid Foto: SCANPIX

Süüria režiimiväed lõid tagasi mässuliste vasturünnaku pärast nende peamise varustustee äralõikamist Aleppo linnaga, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus pühapäeval.

Niinimetatud Castello tee viib opositsiooni kontrolli all olevasse Aleppo idaossa, mis on nüüd täielikult valitusvägede piiramisrõngas.

Mässuliste rünnakus varustustee tagasivallutamiseks hukkus 29 islamistliku Faylaq al-Shami ning Al-Qaeda haru Al-Nusra Rinde võitlejat. Režiimivõitlejate kaotuste kohta vabaühendusel hetkel andmeid ei ole.

«Rünnak on lõppenud ning tee on nüüd täiesti suletud,» sõnas Vaatluskeskuse direktor Rami Abdel Rahman.

Režiimisõdurid on 500 meetri kaugusel teest ning tulistavad teadete järgi kõigi mööda seda liikuvate sõidukite pihta.

Üks auto sattus pühapäeva hommikul Castello teel. Pole teada, kas selles olid tsiviilisikud või islamistid. Reedel hukkusid teel režiimivägede tule alla sattunud mees ning tema kaks poega.

Pühapäeva hommikul teatati ka suurtükitulest ning tünnipommirünnakutest linna idaosas.

Alates 2012. aasta keskpaigast valitsusvägede ning opositsioonijõudude vahel jagatud Aleppo idaosas, mis on mässuliste kontrolli all, elab umbes 200 000 inimest.

Castello tee hõivamise nimel on režiimiväed vaeva näinud rohkem kui kaks aastat.

ÜRO andmeil elab Süürias kummagi poole piiramisrõngastes kokku peaaegu 600 000 tsiviilelanikku, neist enamik valitsusvägede piiramisrõngas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles