Dallase politseinike tapmistes kahtlustatav plaanis laiemat rünnakut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dallase politseijuht David Brown
Dallase politseijuht David Brown Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide Texase Dallase politseijuht David Brown teatas uudistekanalile CNN, et politseinike tapmistes kahtlustatav Micah Xavier Johnson plaanis laiemat rünnakut, mida ta kaua ette valmistas.

Seda lubab oletada kahtlusaluse kodus tehtud läbiotsimine.

25-aastase Johnsoni päevikutest ilmneb, et ta treenis end snaipriks, harjutas laskmist ja enesekaitset. Mehe elamust leiti laskemoona, relvi, kuuliveste ja aineid, mis võimaldavad ehitada pommi.

«Oleme saadud andmete põhjal veendunud, et kahtlusalusel oli veel plaane,» teatas Brown.

Politseijuhi teatel tahtis Johnson panna toime rünnaku, mis oleks lisaks Dallasele mõjutanud Texase teisi piirkondi ja mõju oleks ulatunud isegi Texase põhjaossa.

8. juulil hukkus massimeeleavalduses snaipri käe läbi viis politseinikku ja seitse sai vigastada, kokku tulistas kahtlusalune 12 korrakaitsjat.

Politsei piiras kahtlusaluse Micah Xavier Johnsoni ümber ja ta hukkus politseiga peetud tulevahetuses.

Johnsoni teo motiiviks oli kahe tumedanahalise mehe surm, kellest üks kaotas elu Louisianas ja teine Minnesotas. Nad lasti valgenahaliste politseinike poolt maha.

Johnsoni eesmärgiks oli tappa niipalju valgenahalisi politseinikke kui võimalik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles