Venemaa teeb Norra kohal lubatud vaatluslennu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennuk An-30.
Vene lennuk An-30. Foto: Wikipedia

Venemaa inspektorid teevad sel nädalal Norra kohal vaatluslennu avatud taeva lepingu raames, kasutades selleks lennukit An-30B, ütles Venemaa tuumaohu vähendamise riikliku keskuse direktor Sergei Rõžkov täna.

«Vaatluslend tehakse ajavahemikus 11.-15. juulini 2016 avatud taeva lennuväljalt Bardufossist maksimaalse lennukaugusega 1700 kilomeetrit. Vene lennuk sooritab lennu vaadeldava riigiga kooskõlastatud marsruudil, lennul osalevad Norra spetsialistid aga jälgivad vaatlusseadmete kasutamise korrast ja lepingu sätetest kinnipidamist,» sõnas ta.

Rõžkovi sõnul sooritatakse vaatluslende lepinguosaliste riikide sõjalise tegevuse suurema avatuse ja läbipaistvuse saavutamiseks, samuti julgeoleku suurendamiseks usaldusmeetmete kaudu.

Tegemist on Venemaa selle aasta 21. vaatluslennuga lepinguosaliste riikide kohal.

Avatud taeva leping (Open Skies Treaty) on üks osa Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) riikide julgeoleku- ja usaldusmeetmetest. Lepingu eesmärk on riikidevahelise avatuse, julgeoleku ja usalduse suurendamine. Lepe allkirjastati 1992. aasta 24. märtsil Helsingis ning sellega on liitunud 34 riiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles