Sarts: Moskva retoorika võib NATO tippkohtumise järel ägeneda (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu kaitseminister Juozas Olekas (vasakul), USA kaitseminister Ashton Carter (vasakult teine), Eesti kaitseminister Sven Mikser ja Läti kaitseminister Janis Sarts (paremal)
Leedu kaitseminister Juozas Olekas (vasakul), USA kaitseminister Ashton Carter (vasakult teine), Eesti kaitseminister Sven Mikser ja Läti kaitseminister Janis Sarts (paremal) Foto: AP/Scanpix

NATO eelmise nädala tippkohtumise järel on oodata Moskva retoorika ägenemist, kuid kohtumisel vastu võetud otsused on vähendanud pingete eskaleerumise ohtu, ütles Riias asuva NATO strateegilise kommunikatsiooni kompetentsikeskuse juht Janis Sarts täna usutluses Läti telekanalile LNT.

Sartsi sõnul on sellenädalasel NATO-Vene Nõukogu istungil oodata tulist debatti, kuid dialoogi säilitamine on väga oluline. Vene ametiisikutelt on oodata ägedat retoorikat, kuid arutelude eesmärk on oma positsioonide selgitamine, lisas Sarts.

«Muidugi ägeneb Moskva-poolne retoorika, kuid minu arvates nelja pataljoni saatmine Balti riikidesse ja Poolasse pigem vähendab pingete eskaleerumise võimalust kui suurendab seda,» ütles NATO kompetentsikeskuse juht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles