Carter: USA saadab Iraaki veel 560 sõdurit (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraagi valitsusvägede sõdur Qayyarah'sse viival teel.
Iraagi valitsusvägede sõdur Qayyarah'sse viival teel. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Ashton Carter teatas täna, et Ühendriigid saadavad Iraaki 560 lisasõdurit.

«Mul on hea meel teatada kokkuleppest, mille kohaselt toetab USA Iraagi jõupingutusi iseoleerida ja survestada Mosuli 560 lisasõduriga,» lausus Bagdadi külastav Carter.

Kaitseminister sõnas, et lisajõud aitavad kujundada äsja vallutatud Qayyarah' õhuväebaasi vägede koondamiskohaks Mosuli tagasivallutamise operatsiooniks. Iraagi väed vallutasid 60 kilomeetrit Mosulist lõunas asuva baasi tagasi laupäeval.

«Need lisajõud toovad sõjalise kampaania juurde unikaalseid võimekusi ja annavad Iraagi vägedele võitluse otsustaval momendil elutähtsat lisatuge,» lausus Carter, lisades, et sõdurite seas on armeeinsenere ja logistikatöötajaid.

Ühendriikide kaitseminister teatas lisavägede saatmisest Bagdadi lennuväljal kõnes USA sõduritele.

2014. aasta juunis äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kätte langenud Mosul on viimane rühmituse käes olev Iraagi suurlinn.

Praegu teenib Iraagis umbes 4100 USA sõdurit. Enamik neist toetab ja nõustab Iraagi julgeolekujõude ning otseses lahingutegevuses on seni osalenud Ühendriikide eriväelased ja suurtükiväeüksus.

USA president Barack Obama andis aprillis sõduritele loa toetada Iraagi vägesid brigaadi ja pataljoni tasemel, ent keelas otsese osalemise lahingutegevuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles