Iisraeli kodanikeühendus kaebas Facebooki kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõjaväelased seisavad palestiinlaste noarünnakus tapetud 28-aastase ameeriklasest kadeti Taylor Force´i kristu juures. Force oli üks ohvritest, keda Facebooki kohtuasjas silmas peeti.
USA sõjaväelased seisavad palestiinlaste noarünnakus tapetud 28-aastase ameeriklasest kadeti Taylor Force´i kristu juures. Force oli üks ohvritest, keda Facebooki kohtuasjas silmas peeti. Foto: Ariel Schalit/AP

Iisraeli kodanikeühendus Shurat HaDin kaebas kohtusse suhtlusvõrgustiku Facebook, mida süüdistab palestiinlaste äärmusrühmituse Hamas toetamises, teatas esmaspäeval kohalik meedia.

Juudiorganisatsiooni süüdistuse kohaselt on Facebook teadlikult lubanud Hamasil kasutada võrgustikku infovahetuseks ja rikkunud sellega USA terrorismivastaseid seadusi. Kõnealused seadused keelavad USA ettevõtetel võimaldada terroriorganisatsioonidele ja nende juhtidele mistahes ainelist toetust või teenuseid.

Shurat HaDin nõuab Facebookilt palestiinlaste tapetud ohvrite omastele kahjutasuks miljard dollarit ehk rohkem kui 900 miljonit eurot. Muu hulgas peetakse silmas palestiinlaste rünnakutes tapetud nelja USA ja Iisraeli topeltkodakondsusega isikut ja ühte Ühendriikide kodanikku.

Facebook pole süüdistusi ja nõudeid esialgu kommenteerinud.

Alates oktoobrist on vägivallakeeris veelgi hoogustunud ja hukkunud on vähemalt 214 palestiinlast, 34 iisraellast, kaks ameeriklast, eritrealane ja sudaanlane.

Shurat HaDin kaebas 2010. aastal kohtusse telekanali Al-Jazeera süüdistades teda Liibanoni äärmusliikumise Hizbollah abistamises otseülekannetega raketirünnakutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles