USA president kohtub tapetud politseinike omastega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendi saabumiseks valmistuvas Dallases olid lipud tapetud politseinike mälestuseks pooles mastis.
USA presidendi saabumiseks valmistuvas Dallases olid lipud tapetud politseinike mälestuseks pooles mastis. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

Euroopa ringreisi vägivaldsete sündmuste pärast kodumaal lühendanud USA president Barack Obama kõneleb Dallases tapetud viie politseiametniku esmaspäevasel mälestusteenistusel, teatas Valge Maja.

Obama kohtub ühtlasi haavatud politseiametnike ja tapetud korrakaitsjate omastega.

"President jätkab Dallase külastamise järel tööd rahva ühendamiseks toetuses USA politseiohvitseridele ja kogukondadele ning poliitilistes aruteludes ühisosa leidmiseks, et tegeleda püsiva rassilise ebavõrdsusega riigi kriminaalõigussüsteemis," seisis ametlikus teadaandes.

Afganistani sõja 25-aastane veteran Micah Johnson tappis neljapäeva hilisõhtul politseivastasel meeleavaldusel viis politseinikku ja haavas veel seitset. Ta hukkus mitu tundi kestnud vastasseisu järel politseiga pommiroboti kohaletoimetatud pommi plahvatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles