Pildid ja video: Ieshia Evansist sai USA tumedanahaliste meeleavalduse sümbol

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaal- ja tavameedias levivad pildid ameeriklannast medõest Ieshia Evansist, kellest sai USA tumedanahaliste politseivägivalla vastase protesti sümbol.

Pildil on näha noort lehvivas suvekleidis naist seismas silmitsi märulipolitseinikega, kes ta hetk hiljem kinni võtavad.

Juhtumist tegi möödunud laupäeval Louisianas Baton Rouge`is fotod vabakutseline fotograaf Jonathan Bachman ja neist piltidest sai mustanahaliste  rahumeelse vastuhaku sümbol.

Mitmed mainekad väljaanded on Baton Rouge`i fotot võrrelnud pildiga, millel on noort hiinlast näha seisma 1989. aastal Pekingis Tiananmeni väljakul tanki ees.

Bachman tegi pildid haiglas medõena töötavast 28-aastasest Iesha Evansist Baton Rouge´i politseijaoskonna ees, kuhu möödunud laupäevane meeleavaldus oli keskendunud.

Bachman sõnas meediale, et märulipolitseil õnnestus meeleavaldajaid politseijaoskonnast eemale tõrjuda, kuid Evans jäi üksinda politseinike ette seisma.

«Naine lihtsalt seisis sõnagi ütlemata. Olin kindel, et nad võtavad ta kinni ja nii läkski,» lisas fotograaf.

Evansit peeti kinni ööpäev, pärast vabanemist teatas ta Facebookis, et ta on elus ja terve ning tänas talle toetust avaldanuid.

Baton Rouge`is korraldati möödunud nädalalõpul väljaastumine, kuna politsei lasi seal nädala alguses maha 37-aastase tumedanahalise Alton Sterlingi ja seda põhjuseta.

Baton Rouge´is võeti lühiajaliselt kinni üle 100 meelt avaldanud kodaniku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles