Pildid ja video: üle nädala avalikkusest kadunud olnud Putin külastas Valamo kloostrit (7)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rohkem kui üks nädal avalikkusest eemal olnud Putin külastas eile Karjala Vabariigis Valamo saarestikus asuvat Valamo kloostrit.

Putin osales kloostris Venemaa patriarhi Kirilli poolt läbi viidud jumalateenistusel, millel mälestati Süürias hukkunud vene sõdureid ja pärast seda pidulikult õhtusöögil, edastab Yle.

Putin pidas õhtusöögi ajal kõne, milles tänas Venemaa õigeusu kirikut ja selle juhte venelaste   hingelise ja vaimse juhtimise eest. Putini sõnul ei tohi unustada neid, kes töötavad, võitlevad ja ka surevad Venemaa õitsengu nimel.

Venemaa president kadus juuli alguses avalikkusest ning see pani nii Venemaa kui välisriikide meedia küsima, kas presidendi tervis on ikka korras või on tegemist millegi erakordsega.

Vene meediale oli üllatuseks, et Putin mitmed kohtumised tühistas, kuid Kreml selgitas hiljem, et need kohtumised olid lahtised.

Putin on ka varem mõneks ajaks avalikkusest kadunud ja ka siis on tekkinud palju spekulatsioone.

Putini eelmine pikem kadumine leidis aset 2015. aasta kevadel, mil ta oli avalikkusest eemal kümme päeva. Ka siis ei selgitatud, kus ta oli, kuid levisid spekulatsioonid, et ta on uuesti isaks saanud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles