Põhja-Korea hoiab tuumarakette laskevalmis (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliidipilt Punggye-ri polügoonist.
Satelliidipilt Punggye-ri polügoonist. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikide mõttekoda teatas täna, et satelliidifotod viitavad aktiivsele tegevusele Põhja-Korea tuumakatsetuspolügoonil – tagamaks, et rajatis on Pyongyangi korralduse peale pidevalt kasutusvalmis.

John Hopkinsi ülikooli USA-Korea instituut ütles, et 7. juuli fotod Punggye-ri polügoonilt näitavad varustuse ladustamist Põhjavärava kõrvale, kust riik korraldas jaanuaris oma neljanda tuumakatsetuse. Lähedalasuvas hoones oli näha ka väikest sõidukit ja väravast kagus mitut rauamaagikäru, mis viitab, et tunnelis käib aktiivne tegevus.

«Ainuüksi fotode põhjal ei ole võimalik kindlalt otsustada, kas tegemist on hoolduse, kaevetööde või ettevalmistustega viiendaks katsetuseks,» märkis instituut oma võrgulehel 38 North. «Sellest hoolimata on selge, et Põhja-Korea tagab objekti töövalmiduse, mis võimaldab korraldada tulevasi tuumakatsetusi kohe, kui Pyongyangilt saabub korraldus.»

Põhja-Korea korraldas tänavu jaanuaris neljanda tuumakatsetuse, millele järgnes mitu raketistarti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles