Aleksiejūnas: NATO peab Venemaad IS-ist suuremaks ohuks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO õppus Leedus.
NATO õppus Leedus. Foto: SCANPIX

NATO peab Venemaad suuremaks ohuks kui äärmusrühmitust Islamiriik (IS), ütles Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė välisnõunik Nerijus Aleksiejūnas teisipäeval.

«Kui vaadata NATO poolt vastu võetud dokumenti, siis on näha, et Venemaad mainitakse selles hoopis sagedamini. Leian, et see peegeldab teatud arusaama, et tegelikult peavad kõik Venemaad ohuks meile kui alliansile ja Euroopale tervikuna,» ütles Aleksiejūnas usutluses raadiojaamale Žinių Radijas.

Peatudes Kremli jõulisel reaktsioonil NATO otsusele paigutada Balti riikidesse ja Poolasse pataljonid, rõhutas nõunik, et otsuse peaeesmärk on heidutus ning see ei ole provokatsioon ega ründeakt.

Kommenteerides presidendi sõnu välismeediale antud intervjuus, et ta «pehmendab» oma seisukohti NATO suhtluse suhtes Venemaaga, ütles Aleksiejūnas, et kui heidutus- ja kaitsevahendid on paigas, võib «teatud suhtluskanalid Venemaaga hoida avatuna, et vältida pingeid ja sõjalisi intsidente.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles