Looduskatastroofid tekitavad aina rohkem kahju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varemeis maja pärast Ecuadori maavärinat.
Varemeis maja pärast Ecuadori maavärinat. Foto: AFP/SCANPIX

Tänavuse aasta esimeses pooles kasvas järsult looduskatastroofidest põhjustatud rahaline kahju, peamisteks põhjusteks võimsad maavärinad Jaapanis ja Ecuadoris, tormid Euroopas ja USAs ning metsapõlengud Kanadas, teatas teisipäeval Saksa kindlustusfirma Munich Re.

«Looduskatastroofide põhjustatud finantskahjud olid selle aasta esimesel poolel oluliselt suuremad kui eelmise aasta samal perioodil,» märkis firma avalduses. «Juuni lõpu seisuga oli kahjude kogumaht 70 miljardit dollarit (63 miljardit eurot) võrreldes 59 miljardi dollariga mullu samal perioodil.»

Kindlustatud kahjud ulatusid esimesel poolaastal 27 miljardile dollarile eelmise aasta sama perioodi 19 miljardi dollari vastu.

Looduskatastroofid nõudsid aasta esimeses pooles 3800 inimelu, mida on mitu korda vähem eelmise aasta sama perioodi 21 000st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles